bloggen

Backup för digital hantering

Jag blev av med min iPhone och mina iPhone tillbehör på gymmet. Det var så klantigt av mig att ta med min iPhone in till träningshallen, men jag tycker att det är rätt skönt att träna med musik. Så klart glömde jag min iPhone när jag skulle stretcha, och då kom väl någon förbi och plockade den. Jag har så klart spärrat min iPhone, men eftersom jag inte har någon försäkring så får jag inte ut något för den. Jag undrar vad för nytta tjuven egentligen har av min iPhone när personen inte kan koden. Undrar om man kan knäcka koden på iPhone och använda den ändå? Mina iPhone tillbehör är det ju klart att tjuven får nytta av men själva mobilen är jag osäker på. Fast det är ju klart att man borde kunna ta ut kortet och byta till ett nytt, men hur funkar det med telefonlåset på en iPhone, går det att knäcka?

Ny telefon

Det absolut tråkigaste är egentligen inte kostnaden för en ny iPhone utan alla bilder och personlig information som fanns på den. De kommer jag ju inte att få tillbaka. Nästa iPhone jag köper ska jag se till att ladda över all information på en hårddisk så att jag inte står där igen utan telefon, kontakter och foton. Det blev en dyr läxa men jag har i alla fall lärt mig någonting av denna upplevelse. Det vill säga: att inte lägga ifrån sig sin iPhone på gymmet och att se till att spara över information regelbundet.